Kategoriler

18 Ekim 2015 Pazar

Evde Detoks Yapmak

Evde Detoks


Detoks ne işe yarıyor? Evde detoks yaparak ödemler, şişkinlikler, yorgunluklardan kurtulacaksınız. Bağırsaklarınız temizlenecek; sindirim rahatladığı için çok daha kolay kilo vereceksiniz. Haberimizin sonunda size evde detoks çayı tarifi vereceğiz.
Normal bir insan bağırsaklarında en az birkaç yüz gram atık madde (mukoid plak) taşır. Bu plak, besinlerin iyi bir şekilde emilmesini engellediği gibi, vücuda sürekli toksin yayar.
Bu durum, günlük stresle birleşince, sağlığımızı tehdit eden durumlar ortaya çıkabilir. En sık karşılaşılan durumlar yorgunluk, kabızlık ve zor kilo vermedir. Detoks, hem vücudumuzu, hem zihnimizi bu toksinlerden arındıran, vücuda denge ve zindelik kazandıran bir işlemdir.
Ancak size sunacağımız evde detoks programına başlamadan önce, bir rahatsızlığınız varsa önce mutlaka doktorunuza danışmanızı tavsiye ediyoruz.

FARMASİ DANIŞMANINIZ
YASEMİN KAMBUR YAMAN
0539 705 16 24 

Detoksa hazırlık için 7 günlük hazırlık evresi büyük önem taşıyor. Bu evrede biraz halsizlik, baş ağrısı hissedebilirsiniz ama telaşlanmayın, çünkü bu tepkiler vücudunuzun temizlenmeye başladığını gösteriyor.
detoks-cayi-tarifi
Günde en az 2 litre su için.
Tuzu sınırlayın ve onun yerine baharat kullanmaya özen gösterin.
Et ve süt ürünlerini işlenmiş yiyecekleri kesin.
Tükettiklerinizin %50’si sebze ve meyve, kalanı ise tahıldan olsun.
Kafeinli, şekerli içecekleri ve alkolü kesin. Bitki çaylarını dilediğiniz kadar tüketebilirsiniz.
Öğlene kadar sadece meyve yiyin ve taze sıkılmış meyve suyu için.
Öğle yemeklerini ana öğün olarak kabul edin ve bu öğünde balık ve baklagiller gibi kaliteli protein içeren besinler tüketin.
Akşam yemekleri son derece hafif olmalı. Çorba ve salata idealdir.
Atıştırmalar fındık, fıstık, kuru meyve ve doğal yoğurt olmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder