Kategoriler

24 Ekim 2017 Salı

Pratik Milföy Çanağında Kumpir Tarifi


Doğaçlama tarifleri çok seviyorum, üzerine düşünüp çıkan sonuc basarılıysa benden mutlusu yok🎈Milföy patatese çok yakışır,patates kumpir malzemelerine derken nefis bir tarif çıktı ortaya...Çanak görünümünde olmasıda sunum acısından güzel oldu..Servis acısındanda patatesin ve kasar peynirin saga sola yayılma sorunu kalmadı 😀 Ben 8 tane yaptım.İstediğiniz sayıda yapabilirsiniz..8 adet için tarif veriyorum..
Milföy çanagında kumpir

3 ortaboy patatesi haslayıp ezelim.içine tuz ve 1 yemek kasıgı tereyag koyup karıstıralım.patates sıcak olsun..

Üst malzemesi:
Mısır

Sosis
Salam
Yesil zeytin
Garnitür
Kasar peyniri..
Milföy yaprakları yapısık oluyor birbirine.o sekilde 4 adet milföy..
Milföyleri boydan ikiye kesip videodaki gibi birlestirelim...videoda gözükmüyor ama fırına koymadan garanti olsun diye birlestirme yerlerine kürdan batırdımki acılmasın..
Bu tarifteki tek püf noktası, milföyü buzluktan çıkınca katlamaya calışırsanız kırılır..oda sıcaklıgında çok durursa hamur gibi olur,bu sekli veremezsiniz..Biraz sert olmalı..
İçlerini videodaki gibi doldurup yanlarına yumurta sarısı sürelim ve 180 derecede milföy pişene kadar tutalım.Afiyet olsun. Tarif icin lezzetaska teşekkür ederiz.











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder